Coronamaatregelen

Maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken
Deze informatie is bedoeld voor alle vrijwilligers bij ServicepuntThuiswonen en voor de klanten en chauffeurs van AutoMobiel.

Lokale coördinatoren
Zolang het besmettingsgevaar aanwezig is gaan wij onderstaande maatregelen treffen. Graag hierover lokaal duidelijk communiceren en open staan voor vragen.

Belteam
Tot nader order mogen belteamleden zelf bepalen of ze in het ECT dienst doen of vanuit huis willen werken. Met het ECT is afgesproken dat we tijdens de Corona pandemie geen volledige aanwezigheid aan de balie kunnen garanderen.

  • Bij last van de luchtwegen én koorts is aanwezigheid op het ECT ongewenst!
  • Bij diensten op het ECT geen handen geven en afstand houden van andere mensen. Vaak handen wassen en rijkelijk onder de kraan afspoelen. Gebruik papieren handdoekjes.

Als leden ritten aanvragen moet worden gevraagd of de rit noodzakelijk is in verband met besmettingsgevaar. Eventueel kan de rit worden afgeraden.

Chauffeurs
Door het belteam wordt zoveel mogelijk afgeraden om gebruik te maken van AutoMobiel. Dit zal waarschijnlijk een daling van het aantal ritten als gevolg hebben. Alleen door leden noodzakelijk geachte ritten gaan we inplannen.

  • Zoveel mogelijk handen wassen. Gebruik papieren handdoeken.
  • Droge lucht voorkomt besmetting. Houdt in de auto de airco en kachel aan.
  • Geen handen geven of lichamelijk contact.

Tijdelijk zal op de website het plannen van ritten worden ontraden!

RIVM
Voor het laatste nieuws over het coronavirus kun je terecht op de website van het RIVM.
Bekijk ook de actuele lijst met vragen en antwoorden op de website van het RIVM. Deze lijst wordt dagelijks aangevuld.

Overige vragen
Op de website van de Rijksoverheid staan onder andere meest gestelde vragen voor scholen, bedrijven en reizigers. Hebt u daarna nog vragen? Bel dan met het landelijk informatienummer: 0800-1351 (08.00–20.00 uur).