Hoe werkt het?

AutoMobiel is een vervoersservice en initiatief van Servicepunt Thuiswonen, bedoeld voor ouderen en hulpbehoevenden zonder vervoer. Het is voor hen dé oplossing om toch zo nu en dan eruit te kunnen, doktersbezoeken te kunnen doen en eens op visite te gaan. AutoMobiel is actief in verschillende regio’s. 

AutoMobiel werkt met geselecteerde chauffeurs die zich vrijwillig ter beschikking stellen. Wie gebruik wil maken als passagier van AutoMobiel wordt voor 15 euro per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen. U kunt dan het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Hiervoor belt u naar het coördinatiepunt van Servicepunt Thuiswonen (088-7004100). De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u thuis of op een afgesproken adres komt ophalen en naar uw afspraak brengt. De chauffeur kan u daarna ook weer terug brengen. Wanneer u akkoord gaat, wordt de afspraak voor u gemaakt. U betaalt voor de rit €0,35 per, door de chauffeur gereden kilometer. U krijgt de totaalprijs bij aanvraag van de rit te horen. Het bedrag rekent u met de chauffeur af, bij voorkeur met gepast geld. Zorgt u wel dat u op de afgesproken tijd klaar staat? Dat is wel zo prettig.
Voor sommige regio’s gelden andere afspraken. Kijk op deelnemende regio’s om te zien wat er voor uw regio van toepassing is.